Mammalivet och Leon vecka 22

Jobbigast:
- Nätterna nu är inte roliga, egentligen ska jag inte klaga, för mellan matningarna sover han som han ska men det är bara det att han nu i tre nätter varknat med 1,5-2h mellanrum. Det är för ofta och jag blir för trött!! Gah.
 
Bebis:
- I helgen när min mamma och pappa kom och hälsade på så var det första gången som jag såg på L att han blev lite rädd, han kollade fram och tillbaka på mamma och pappa och "ok:ade" med mig hela tiden, ögonen tårades verkligen. Med tanke på att dom en vecka tidigare hade hängt i två veckor i sträck och varit tighare än stålmannens kalsonger då så var det lite konstigt, eller kanske inte. Han är ju en bebis. Men jag trodde ju inte det skulle uppstå mot hans mormor och morfar som han bortsett från mig och A spenderat absolut mest tid tillsammans med. 
- Då vi varit på vift i nästan en månad så har han ju badat på andra ställen än sin badbalja det senaste. Så dels hade han växt helt otroligt mycket så han knappt får plats längre och sen så har han verkligen kommit på att det går att skvätta med vatten så nästan hela köket blev blött och i och med att det var första gången och jag såg hur intressant det var så skrattade jag bara, hade detta varit den 10:e gången hade jag säkert blivit irriterad över att torka haha. 
- Han har fått sin första egna stol nu som han så gärna sitter i. Det är kul att ha honom med i samma höjd vid matbordet! 
- Han har även testat sin hoppgunga för första gången. Han är fortfarande lite väl liten så vi får testa den om någon vecka igen. 
- När han ska sova och är trött har han börjat göra ett speciellt litet ljud samt vrida kroppen i 90 grader och titta "uppåt" med huvudet, han ligger som i en liten ostbåge. 
 - Vi köpte gröt i helgen också för vi tänkte att han kanske sover bättre om han får lite gröt innan han somnar också, men näe. Men BVC sa att vi skulle fortsätta ge honom lite gröt ändå, inte bara innan han ska sova.
- Idag fick han sitt 5 månaders-vaccin. Det gick bättre förra gången men jag måste ändå säga att det gick bra nu med. Dock har han varit lite gnällig nu efteråt (han sover som tur är nu) och kändes lite varm så vi får se om han känner av vaccinet mer denna gång än förra för då märkte vi inte ens av att han vaccinerat sig. 
- Och HALLELUJAH. Både vikten och längen såg bra ut och han följer äntligen sin kurva. Lite kul är att han gått upp PRICK 1kg sedan sist så nu väger han 6896 och är 64cm lång. Så nej, han är inte en stor bebis men han får upp som han ska och det vara förmodligen bara en liten "amningspuckel" som hon så fint förklarade. 
- Annars vill han bara stå, stå, stå. Att rulla och sådant är inte alls intressant hehe. 
 
Mammakroppen:
- Jag har upptäckt att jag nog har fått större fötter efter graviditeten? Kan det stämma?! Känns så sjukt. Får i fötterna och skorna sitter ändå bra, men ändå, jag känner ju att min vänstra fot touchar där fram lite mer än innan.
- Jag ser inte att det hänt något med kroppen på vågen, men jag känner iaf mig lite mer tight än innan vilket är positiv.  
- Tyvärr märker jag av min PMDS just nu vilket gör att jag får kortare stubin när han ex gnäller för ingenting. Så det gäller för mig att verkligen tänka mig för, att fokusera rätt osv. När min mens kommer ska jag börja ta tabletter så jag ser nästan fram emot att den ska komma för att se om det kommer kunna hjälpa mig mot min PMDS. HOPPAS! 
 
Jag och A:
- Är glad att vi inte förslappar oss hemma bara utan att vi faktiskt tar med L till skogen för att plocka blåbär, eller åker för att kolla fin utsikt osv. 
- A har blivit grym på att träna också så jag är glad och stolt för honom! Att springa innan jobbet liksom, så bra!
- Nu har vi satt ett datum för barnvälsignelse också, så det börjat vi planera lite smått. 
 
Rutiner:
- Jag har försökt få in massagen igen som en liten rutin. 
- Sen i helgen är det ju dags för "5-månaders"-korten som vi alltid brukar ta. Alltså varje månad har vi några speciella "poser" vi tar på L både han själv men vi är också med på några. Kul att se hur han växer. 
 
Såhär älskar han att "kila fast" sig i gymmet nu för tiden. 
Haha alltså detta var så SÅ KUL. Han sparkade först av sig strumporna, och då insåg hur kul det var att det både lät och skakde från påsen om man sparkade på den så det roade han sig med medan vi var och handlade. 
 
 
Anonym

Hur gör man för att få sådär fantastiskt fint hår som du har?! 😍