Q & A

Alltså, jag fattar inte riktigt grejen med amning bland folk. Vi vuxna äter bland folk, och varför ska då bebisar inte få göra det? Sen finns det enligt mig, olika sätt att amma på offentligt. Jag har nästan alltid varit bekväm med att amma offentligt, men jag är inte tjejen som lägger fram hela tutten och låter den vara synlig utan jag har alltid klätt mig väldigt praktiskt. Alltid amningslinne, så när jag drar upp min flyga/pösiga top/tröja, syns inte magen och sen faller min tröja lite lätt ner över bröstet och lite över L också, då syns nästan ingenting. Jag får en glad, nöjd och mätt bebis men behöver inte känna att jag ska hålla mig inomhus för att inte "störa". Jag har heller aldrig blivit tillsagd, utom en gång när jag var på en restaurang och L inte var så glad, då kom en tant fram och sa "en amningsbebis kan du inte sluta amma, förstår du väl?" vilket var väldigt onödigt sagt enligt mig. Jag gör ju så gott jag kan. 
Kul att du svarade :) Tack! Och tack för frågan. 
Eeh, alltså detta med svordomar. Jag är uppväxt i en familj där ingen svurit, men jag började väl svära på gymnasiet någon gång tror jag för att det var en del språket just då. Men idag svär jag aldrig (förutom när jag har min PMDS tyvärr, eller ja, jag kan ju säga "fuck" ibland om det räknas? Haha). Dels tycker jag inte alls att det är fint, sen känns det väldigt onödigt och så kan det vara stötande mot människor. (Så jag säger alltså aldrig könsrelaterade svordomar eller religiöst grundade). Men sen använder jag kraftuttryck ibland om jag slår i foten typ och då använder jag kanske "skit, bajs, fuck". Kommer absolut uppfostra L med att det finns "fula" ord som vi i vår familj inte använder!
 
Faktiskt så gick jag igenom lite bilder vi tog i början och såg dessa och tänkte att det kunde vara kul att ta liknande 5 månader senare, så de hör inte till våra månadskort. Månadskorten jag tar på L är på samma ställe (så det blir liknande ljus varje gång , hehe nörd) både i bara blöja och sen i en outfit som han haft mycket under månaden (ni får skratta haha). Sen tar vi även bilder var och en försig i famnen. Kul sätt att se hur mycket dom växer. Då står vi också på samma ställe, oftast, och så håller vi på ungefär samma sätt.. Inte mer avanverat än så. Är det någon av er som tar några roliga bilder får ni gärna tipsa :D 

Tack själv! :)
Vi köpte faktiskt mycket innan, enligt mig. Och de som varit viktigast för oss är helt klart babynest, där har han sovit varje natt sen han kom (dock kan vissa bebisar inte sova om det inte är hud mot hud så det funkar inte för alla). Mjuka sköna pyjamaser. Badbalja är ett bra köp, L har älskat att bada sen han var nyfödd. Kisskydd har vi använt massor, i vagnen, babynest, på soffan om han legat utan babynest, på lekmattan när han luftat rumpan. Kräm till röd rumpa, tvättlappar, termometer (både för att kolla feber men också till att ta tempen på vattnet när han badar). Napp. Gosiga filtar. Babyskydd. Vi har inte köpt adapter men det ångrar jag supermycket för det borde vi gjort, hade underlättat massor. Vagn givetvis. Ekologisk Kokosolja att ha i badet så bebis inte blir uttorkad. Mjuk handduk. Babysitter har varit superbra, då har han kunnat sitta där när jag duschar eller gör mig i ordning.
 
Saker som är bra att ha lite senare men som inte behövdes i början är ju "mobil" att ha över skötbord och säng. Någon leksak eller bitgrej. Gosedjur knyter bebisar an till först efter 4 månader. Spjälsäng behövder inte från början enligt oss. Han har sovit bredvid mig i babynest sen han kom (men där är man olika. Man kan ju köpa en och ha ena sidan "öppen" mot sin säng om man vill). Eftersom jag ammat från start behövdes inte nappflaska, inte heller sked och tallrik, det kommer ju också. Dregglisar behövs väl runt 3 månader. Stol att sitta i vid matbordet behövs inte heller med en gång. 
 
Vi köpte täcken osv med en gång men det har vi inte behövt heller, vi körde åkpåse när L var liten och sen i somras filt, och nu till hösten blir det nog täcket istället och någon skön mjukisdress.
 
Okej, kan hålla på länge haha. Fråga gärna specifikt om jag glömt något, vilket säkert kan hända haha. 
 
Tack för massa tips! Ska ta tag i att besvara dessa!
Tack för uppmuntran också! 
 
KRAM TILL ER!