Det "nya" livet

Ligger lite efter i bloggandet men nu är vi iaf hemma igen, efter 3 veckors semester. Det känns inte lika jobbigt som jag trodde, så det är skönt. 
 
Något som hjälper till bra i att det inte känns så jobbigt är att vi nu tillsammans ska påbörja någon form av "mer hälsosamt liv". Inte främst för att gå ner i vikt eller tighta kropparna (blir det så är det givetvis en välkommen bonus) men för att få mer energi i vardagen samt att äta mat som på riktigt är BRA för kroppen och innehåller nyttigheter. Vi ska ta bort sockret (men vi är inte slaviska dock, går vi ut och käkar eller känner för ett redigt fredagsmys, eller blir bjudna så bangar vi liksom inte, men vi har lyxat lite väl mycket i vardagen nu under våren), äta mycket mer grönsaker (så kolhydraterna plockas bort lite, men vi ska absolut fortfarande äta typ ris, bulgur och potatis) samt att såserna jag gör inte enbart ska vara på grädde, hehe. 
 
Egentligen skulle vi börja imorgon men då vi gjorde STORHANDLING idag (jag hade laddat en inköpslista i flera veckor) så kunde vi lika väl börja ikväll och det började grymt bra måste jag säga. Dock uppskattade inte Arre att virra runt själv på Maxi (medan jag hann köra 5 maskiner tvätt och städa undan här hemma) för han skickade "räkna med att jag kommer hem imorgon" haha. Men nu är kylen fylld av härliga grönsaker som vitkål, blomkål och groddar och vi har ett gott fruktfat. 
 
Jag gjorde någon egen wok till middag men en supergod sås till gjorde på soya, lite olja, lime, vitlök och ingefära. I woken hade jag morot, vitkål, blomkål, broccoli, lite curry (gillar det inte i för stora mängder), spenat och sedan toppade jag med sesamfröm och cashew och för att vara första gången jag gjorde något liknande så blev det verkligen WOW-känsla för både mig och Arre vilket var kul och kändes som en bra start. 
 
Och nu till kvällsmat gjorde jag en grönsaksbowl (hehe låter roligare) med ägg, groddar, tomat, gurka, rödlök, spenat, keso och lite ramslökkrydda. 
 
Tanken är ju också att vi ska försöka röra oss lite mer i vardagen också, springa någon runda, Arre vill börja gymma innan jobbet osv - vi får se hur det går. 
 
Men vi fick ju minsann lov att ta varsin glass också sista dagen med socker. Så vi gick en härlig promenad längs vättern, tog sedan med oss glass från piren och satte oss vid munksjön. Så mysigt. Det kändes fint att vara tillbaka hemma. Vi har dessutom en del spännande på gång framöver, vilket kommer röra om lite i grytan - ser fram emot att få dela med mig av det framöver.