Att vara mamma denna måndag (väldigt ärligt inlägg)

Min måndag började (som vanligt) med att jag vaknade upp och kände mig mer död än levande. Men det räcker ju att jag ammar då och så vaknar man till, inte att man känner sig kalaspigg och superredo för den nya dagen men tillräckligt pigg för att få dåligt samvete om man somnar om. Vaknade 07.30 så det är ju inte så tidigt men med tanke på att jag 99% av alla nätter vaknar upp 2-5 gånger så har det ju satt sina spår. 
 
Men jag var "duktig", eller bara.. Ja, vad ska man säga, svag i mig själv som tänker att det finns prestige i att inte somna om. För jag somnade inte om utan gick upp strax därefter. Gjorde i ordning kaffe och avokado med keso-mackor och sedan somnade L om så då passade jag på att duscha, så konstig grej med tanke på att jag efter duschen planerat powerwalk i sommarvärmen (för ja, solen gassade), men i och med att det rinner både mjölk, bilr svettigt på magen när jag ammar L och det ibland kommer någon spya som man numera inte orkar göra något åt (i början var vi ju pedantiska och torkade upp minsta lilla grej, la i tvätten direkt osv. Nu har vi blivit lite mer slappa om man säger så) så känns det fräscht, härligt och bra att börja dagen med en dusch.
 
Sedan smorde jag in mig i solskyddsfaktor 30 (alltså jag älskar dom som vi började köpa förra året. jag har aldrig gillat smörja in mig pga kladdigt osv, och jag är ju i riktigt stort behov pga 0 pigment) och dom är kladdiga på huden en minut, sedan känner man inte att man har något.. Verkligen bra. Jag kan gå och fota dom strax så ni får se dom. 
 
Sen kom projekt välja kläder. Jag insåg att jag hade komplex för mina vita, lite håriga, ben så jag valde JEANS. Då kände jag bara, vilken förebild kommer jag vara för mitt (mina, i framtiden kanske) barn om jag har sådana komplex? Det måste jag jobba med. Tråkig insikt att jag bryr mig så mycket. 
 
Där någonstans vaknade L så jag ammade honom igen. Väntade på att han skulle göra nummer 2 (det brukar vara under tiden eller strax efter jag ammat) så att jag kunde klä på honom kläder så vi kunde gå ut. Nummer 2 kom aldrig så jag klädde på honom ändå, och när jag lyfte honom för att bära honom till vagnen gjordes nr 2 så då var det bara av med kläderna, byta blöja, sätta på kläderna igen och så gjorde vi ett nytt försök. Japp. 
 
Sen var vi ut på en promenad i cirka 1h. Hem igen. Invänta A så vi kunde äta lunch. Var riktigt hungrig där ett tag. Äta lunch med A. Vänta på Amanda skulle ringa, men hon skrev ett sms om att hon inte mådde bra så planerna med henne ställdes in. Jag hade då L på ett täcke och luftade rumpan, som varit väldigt röd nu ett tag och så tänkte jag att det blir ju skönt med en hemmadag ändå. Men så fick jag ett sms från en kompis som låg och solade. Då kom ju pressen och inspirationen (faktiskt inspo OCKSÅ) att jag kan ju gå ut igen minsann. Så jag packade vatten, filt och så ville jag snacksa på något, och det enda jag fann var morrötter så det tog jag med. Tänkte ta med kaffe också men delarna till kaffebryggaren var i diskmaskinen..
 
Vi gick ut. Letade länge efter den perfekta platsen att lägga ut min filt och L's paraply, sen kände jag att nu måste jag bara lägga ut filten och jag gjorde det på den mest blåsiga platsen någonsin så paraplyt flög iväg hela tiden och runt om mig så spelade folk frisbeegolf och jag kände bara att det var jobbigt så jag stannade i typ 10 minuter, sedan straskade jag hemåt igen (med skoskav för självklart tog jag sandaler denna gång. Men segern mot mig själv var att jag tog shorts denna gång). Då la jag mig på gräset utanför huset och satte på en podd, åt mina morötter, L hade då somnat och så fick jag njuta i solen i alla fall 40 minuter. Jag är faktiskt inte ute efter att sola så mycket denna sommar mer än att det är skönt, för jag BUSAR mig ju alltid nu för tiden ändå pga som jag skrev, 0 pigment. 
 
Sen kom vi hem igen. Luftade rumpan lite mer. Kiss och bajs på filten han låg på (gör ingenting, inte ens jobbigt osv, men bara ärligt om hur det blir). Sen känner jag att jag inte "orkar" koncentrera mig på L längre och vara en rolig mamma så tanken är mer på min telefon (hur tragiskt?!) så jag lägger honom ensam ett tag med en leksak, han ligger där lugn och verkar glad men jag har ändå dåligt samvete för att jag inte är en bättre mamma. Sedan blev jag väldigt sugen på kaffe igen så jag brygger mig en kopp, blir sugen på något sött och jag försöker inte ens motstå även fast jag och A sagt att vi ska försöka hålla oss till helgerna eftersom det förmodligen är pga sötsaker mammakilona inte försvinner från magen. 
 
Sen städade jag av balkongen från smuts och pollen, det blev så fint faktiskt. Har googlat mat för kvällen. Pussat tusen pussar på lille L och älskat sönder honom typ. Känt mig stressad över att han inte får växa upp. Osv. När jag uttrycker för min man mitt dåliga samvete över att jag inte orkar vara 100% lekfull och härlig mot L så säger han bara "men Emma, det kan du inte vara heller, det viktigaste är ju att du faktiskt alltid finns där. Är han nöjd och glad är det ju toppen, men så fort han inte är det så är du ju där" och det var så sjukt bra sagt av honom. Det är ju liksom inte som att jag skiter i L om han är ledsen. behöver äta eller behöver mig på något annat sätt. Att jag behöver en kopp kaffe är ju helt OK, eller?
 
Nu väntar vi på pappan i huset. Då ska jag laga lite mat, sedan ska vi kolla korpen. Sen ska jag försöka få till månadens datebox så bra som möjligt, även fast jag har svårt att fokusera på något annat än att vara mamma (och min mobil ibland tydligen). 
 
Jaha. Där har ni min dag so far. Och just det, när jag ammade så började L dra i mitt hår och då satte jag upp det i en slarvid knut mitt på huvudet, i och med att det var blött från duschen så blev det ju såklart också toffsränder. 
 
Ja ni hör ju. Mitt glammiga mamma-liv. NOT.
 
Kom på att jag bara kunde googla fram en bild på solskyddsfaktorn (och har ni något negativt om dessa som är relevant, ja men skriv det då även om jag älskar att dom är dom enda jga testat som faktiskt inte klibbar).
Det var finare i verkligheten. 
Före och efter. 
Postar denna bilden igen för att han är SÅ SNYGG. 
 
 
Vill ni dela med er av något kanske? :)