Mammalivet och Leon vecka 16

Jobbigast:
- Känner fortfarande stress över att det går så fort?! Samtidigt som det känns som det blir bättre och bättre och mer roligt för varje dag som går. Vill inte behöva tänka på att han blir större osv, det är ju naturens gång så jag vill BARA njuta istället. Det går ju lika snabt för alla liksom. 
- Ibland blir jag också stressad över att jag inte är tillräcklig! Även fast han är nöjd så känner jag att jag vill typ läsa för honom och stimulera, hjälpa till i utveckling osv.. Men om jag känner så redan nu, när bebisar egentligen kräver så otroligt lite, hur ska det inte bli i framtiden då när det ännu mer "behövs". 
- Även fast han inte behövt amma om nätterna så har jag ändå vaknat för att kissa, och ibland vaknar jag och behöver kolla så han andas. Det är lite jobbigt..
 
Bästa:
- Jag har fått sova mina tre första "riktiga" nätter utan att vakna. Så underbart att det går åt det hållet. I lördags till söndag sov L från 22.10-06.49 utan att behöva amma, i måndag till tisdag sov han 23.53-08.08 och sen tisdag till onsdag sov han från 23.15-05.54. Helt underbart. Är otroligt tacksam. Är jag dock kanske lite konstig som tycker det känns jobbigt att detta beror på att han börjar bli stor och att han inte längre behöver amma under nätterna? Haha. I måndags började vi med att sova utan ljusslinga också, det är ju så ljust ändå nu för tiden..
- Spyr gör han fortfarande dagligen men inte lika mycket och nu har det varit bättre än i två dagar så detta kanske iaf är hans nya tillstånd? 
- Vi har äntligen fått till fotavtryck, det blev inte perfekt, men det blev charmigt. Och stilrent. Jag tänker att när L får eget rum sen kan man rama in den och ha den som en tavla? Tror faktiskt det kommer bli snyggt. 
- Jag ÄLSKAR att visa L nya saker som han inte sett förut, exempelvis att spola vatten i kranen som vi gjorde häromdagen. Han kollar med sina stora ögon och ser genuint intresserad ut, och det ser ut som att det tänks en hel del i hans hjärna.. Men vet inte om dom kan tänka så ännu? Haha. 
 
Jag och A:
- Vi har börjat prata om hus, vart någonstans, hur vi tänker med församling, vänner, förskola osv.. Så att det blir bra med kompisar och inte för långt ifrån stan osv. Där vi bor nu vill vi ju inte att han ska "växa upp" och leka, då det kör bilar lite varstans utan det hade varit bra med trädgård så vi funderar på när det skulle kunna bli i såna fall. Man märker hur man hela tiden tänker utifrån vad som är bäst för L just nu. Det perspektivet är alltid med.   
 
Bebis:
- L kan nästan ta nappen av oss och sätta in den själv i munnen, det är verkligen lite kvar tills han klarar det. Oftast blir det nämligen något finger eller handen som hinner in i munnen före. 
- L brukar även greppa nappen när han har den i munnen, och då brukar det bli som en dragkamp. Han fortsätter suga fast nappen medan han försöker dra ut den med handen haha. Men när han väl får ut nappen brukar han börja suga på sina händer istället. 
- Just nu gillar L att man hållre i hans armar så att han får "gå". Han varken rullar (har hänt 3 gånger) eller skrattar, men upp och gå det vill han minsann. 
- När jag ammar nu för tiden så brukar han släppa taget efter några sekunder, greppa igen och så håller han på så under nästan hela amningen. Dessutom sparkar han jättemycket med bena, antingen om det är något där han har fötterna så trycker han emot där och sparkar ifrån, finns det inget där så bara viftar han med dom. 
- A brukar ju komma hem på lunchen, och den första minuten eller så, så brukar L vara lite blyg mot han känns det som. Han kollar med stora ögon, sen kollar han ner igen och ser lite blyg eller generad ut.. Brukar det vara vanligt? 
- Ibland när han ligger raklång i mitt knä och kollar upp i taket så brukar han göra väldigt högljudda ljud, han pratar extremt mycket och så fort jga försöker filma eller något så slutar han för då blir telefonen/kameran mer intressant, så jag brukar smyga med den och bara få med huvudet från sidan haha. Sen inser jag att om 50 år kommer det inte vara så kul att ha 50 olika filmer på det, så jag försöker filma en "specifik grej" bara, som typ rulla runt, prata högt, greppa nappen och stoppa in den, träna nacke osv. För japp, så nördig är jag minsann att jag iaf filmar så mycket. 
 
Mammakroppen/Att vara mamma: 
- Kilona på magen har satt sig rejält, och trots fler och fler promenader så vill dom inte ge upp min kropp.
- Nu har jag verkligen lärt mig hans olika läten, det älskar jag. Jag försöker vara uppmärksam på allt. Jag vet hur han ser ut när han gör nr 1, när han gör nr2, när han är hungrig och när han är trött, lite svårt att veta skillnaden på trött och uttråkad dock men det brukar man se på ögonen iaf. 
- Jag har börjat ta en bild om dagen (helst med systemkameran, men mobilen funkar också) för att få se hans utveckling dagligen. Det ska vara i hans olika outfits han har (annars blir det mkt bilder i blöja). Dessa sparar jag dock inte på datorn (för minnet kommer bli fullt) utan gör på ett litet speciellt sätt... U will never know.
Här övade vi taktik haha, eller ja, kanske teknik. 
När han sover med snutten över ansiktet så brukar jag alltid sitta bredvid (och typ blogga) för att alltid hålla koll så att han andas.