Mammalivet och Leon vecka 17

Nu är ju snart plutten hela 4 månader. Det är faktiskt inte ens kul hur fort tiden går. Men "den bästa tiden är hela tiden" stämmer fortfarande, så det är skönt. Absolut att det varit något magiskt med att ha ett spädbarn, och det var verkligen den bästa tiden. Men så är det helt fantatiskt att ha en bebis som ler (nästan skrattar), som pratar (på sitt egna fina sätt), som upplever världen (vilket gör att man själv upplever världen på nytt vilket är vackert), som hela tiden behöver kolla så att jag är med och att jag "godkänner" att han "pratar med andra (som BVC-sköterskan sa idag när hon pratade med honom och att han pratade tillbaka men ibland kastade en blick på mig för att kolla så att jag var kvar och att jag "godkände"- HUR FINT?). 
 
Jobbigast:
- Det gick hur bra som helst att åka bort över helgen tillsammans med vänner med L. Det jobbiga blev dock att våra "rutiner" (inte för att vi verkligen haft några, men man märkte ändå att vi på vissa sätt hade några ändå) förstördes. Han ville amma 4-5 gånger på natten när vi var iväg (och nätterna innan vi åkte så sov han ju sina första hela nätter) och detta har hållt i sig nu när vi kommit hem. Inatt ammade han bara en gång dock så det var skönt. 
- L har ju inte följt sitt kurva sen månad 3, utan halkat ner till kurvan under.. Och det gjorde mig inte jättemycket, ÄVEN om alla säger att man ska ha en tjock bebis osv osv. Och ja, visst är det mysigt och fint, men jag kan inte amma mer än jag gör (och ja, jag vill helst amma) för dels vill han inte ha bröstet om han inte är hungrig och dels spyr han bara upp det han får i sig som är för mycket så det spelar liksom ingen roll hur jag gör. Men nu hade han inte klarat av att hålla sig längs den kurvan under heller. Jag ser inte ner på mig själv och känner mig misslyckad, men visst känns det lite jobbigt ändå att veta att han inte följer sin kurva. Dock är han pigg, glad och aktiv mycket så jag ska inte oroa mig - men lite jobbigt är det allt. Idag är han 3 månader och 25 dagar och väger 5895 och är 61,8 cm lång (han har tappat både på vikt och längd). Vi fick inget extra insatt, så dom är ju inte oroliga i alla fall för då skulle dom ju satt in en extra koll antar jag.
- Han somnar inte bara, som han gjorde förut, när han blir trött. Utan nu gnäller han otroligt mycket innan han kommer till ro och somnar in, även fast han är jättetrött. 
 
 
Bästa:
- Att han är så smidig att resa med. Det är inga problem att åka bil. Det blir inte kaos för honom med massa nya intryck, även fast det kanske var därför som han på natten vaknade så många gånger men det är ju förståeligt. När vi skulle hem från Falun skrek han en liten bit i slutet men utöver det klarade vi oss ifrån skrik och gnäll både dagar, nätter och bilfärder. Jag är så tacksam för det. 
- Han har blivit mycket duktig att sova på morgonen iaf, igår sov han till 09.45 och idag sov han till 10.50 haha. 
- Att komma hem efter en resa och faktiskt HINNA titta på honom, se hans framsteg är magiskt. Exempelvis hittde han ju sina fötter under resan men det märke vi först när vi kom hem. Det går ju i ett annars så han hänger med bara med. 
 
Jag och A:
- Jag märker att jag är mycket bättre på att packa åt L om jag gör det själv, för nu när vi var iväg i helgen och skulle packa inför timmarna i gropen så glömde vi hälften. Så det beror nog på att jag och A litar på varandra när båda packar, och så får vi inte med något istället. Men det som vi gjorde extremt bra (enligt mig själv) var att vi inte tjurade på varandra, utan bara körde på. Jaha, vi behöver en filt till L, ja men då tar vi extratröjan istället osv. L märker ju säkert annars att vi hispar upp oss och blir orolig och stressad själv. 
- Jag älskar att vi bara kör också. Ibland gör vi säkert lite fel (men inga allvarliga fel), men jaha, han behöver byta blöja. Ja men då tar vi fram den skötunderlaget och lägger det i gräset, byter blöja. Det är inte svårare än så. Det är ju inte minusgrader direkt. 
 
Bebis:
- Som jag skrev ovan, 5895gram och 61.8cm lång. 
- Han har nu hittat sina FÖTTER. Han ligger gärna och håller i dom ihopvikt som en liten boll ELLER så använder han numera även fötterna i babygymmet till att slå till sakerna som hänger OCH faktiskt rulla på snurrorna på sidan av babygymmer med fötterna. Är det en fotbollsspelare vi har fått kanske? 
- När han ligger ner och man tokar sig med honom så har han fullt fokus på en, men om man sätter honom upp i knät och gör exakt samma saker med både ansikte och röst så kollar han inte på en utan då är allt runtomkring mer intressant. 
- Han kan nu från mage rulla åt båda hållen. Men från rygg till mage har inte hänt än dock. 
- Jag vet inte om jag hittar på, men det känns som han ibland numera visar på när han vill att man ska plocka upp honom från vagnen eller babynest genom att sträcka upp armarna lite fort. 
- Han greppar saker bra nu
- Varje sak han ser vill han greppa och stoppa i munnen. ALLT ska in verkligen. Det blir lite dreggel. 
- Han har spelat piano för första gången också haha, och det verkade som han verkligen fattade "trycker jag på dessa- kommer det ljud". 
 
Rutiner:
- Enligt appen jag har (baby tracker) där man kan skriva in mat, sömn och blöjbyte så sover han i genomsnitt 11h och 55minuter på ett dygn, äter cirka 8 gånger på ett dygn vilket blir typ 1h till 1,5h totalt. Haha detta är NÖRDIG info vänner, sånt jag älskar. 
 
Mammakroppen:
- Hehe, jag funderar på att ta bort denna punkten nu...... Randen är kvar, den ljusa utväxten kämpar på, magen är definitivt kvar, jag tappar inte hår (men än att L brukar dra av en del, men brukar alltid tunna ur ändå haha). Jag har lite ont i rumpan/svanskotan igen. Funderar på om jag inte ska ta tag i det ändå? Osv.. 
 
 
 
 
Hanna Berbres

Du är så vacker Emma! Kram