Effektiv dag

Igår hade vi en riktigt effektiv dag. Det var dags för L att få sitt tremånadersvaccin samt magvaccin. 
 
På eftermiddagen så mötte jag upp min nya mammakompis Nathalie, tanken var att vi skulle gå en promenix men då vädret inte var så pålitligt fick det bli fika och shopping istället. Hon visade mig en superbra second hand med superfräscha saker, bara för mammor (tjejer) och barn. Jag köpte mig en bärsele där till ett superbra pris, jag tål ju inte unkna dofter så jag har tvättat den nu och hoppas på att den inte ska lukta något för isf kommer det bli superspännande om han gillar den eller inte. 
 
På kvällen så HÖR OCH HÄPNA tränade jag för första gången sedan förlossningen. A tränade också, och L låg i sitt gym - detta kollade han inte ens på då både jag och A var mer intressanta än gymet kan jag lova. Efter det gick vi en liten promenix också, hur duktiga? När vi kom hem blev det dusch för oss, och bad för L (ÄLSKAR BADA HONOM!), sedan fick han massage också och sedan myste  vi i soffan framför biggest looser. 
 
Idag har jag varit på öppna förskolan för första gången, L hade lite skrikfest men verkade annars gilla det. 
 
Här har ni vår nya matta! 
 
 
 

Du är inte välkommen

Ja, den är tillbaka. Och det med råge. Min PMDS. 
 
Om ni visste hur jag förvandlas. Vilken annan människa jag blir. Det finns nog ingen som skulle älska mig. Men så står han kvar. Min man. Min älskade, finaste, bästa man. För han ger inte upp mig. Han slutar inte älska mig. Trots att jag gång på gång undrar hur han orkar, står ut, varifrån han hittar kraften. Men så är han ju också bäst. Den tryggaste personen jag vet. 
 
Men nu börjar verkligen resan med att hitta rätt medicinering för mig. För den SKA bort. Den ska inte få förstöra mer. Och framförallt ska L aldrig behöva vara med om att hans mamma förlorar kontrollen, ser svart. För det är inte jag. Det är inte inte inte jag. Jag är så glad att graviditeten bevisat det, både för mig själv men också A (inte för att han någon gång tvivlat, men ändå).
 
Men även om det är en sjukdom så tar inte det bort smärtan som uppstår när jag förvandlas till någon annan. När jag blir deprimerad. När jag gråter i min ensamhet för "alla umgås ju bara med mig för att vara snäll", "jag har inga vänner på riktigt" (VIKTIGT ATT TILLÄGGA, det är min sjukdom som pratar, min vänner är egentligen bäst och gör inga fel). 
 
Men detta är så mycket lättare att skriva på en blogg, än att faktiskt erkänna i verkliga livet. Eller som att jag satt mig i duschen, med kläderna på, för att jag inte kunde kontrollera mig själv. 
 
Ta det lugnt nu, jag är inte psykiskt sjuk, behöver inte åka in (även om jag absolut förstår att man tänker det när man läser vad jag skriver). Men jag är sjuk en gång i månaden. Jag är ju verkligen det. Men så går det över. Jag blir mig själv. Andas ut. Tänker; "vi klarade av PMDS även denna månad". Men den ska inte behöva klaras av något mer. Skiten ska vara över snart. Jag ska få bli fri.
 
Jag längtar.
Men inte mest för min egen skull.
 
Utan för mina två grabbars skull. Som inte har gjort något för att förtjäna en sjuk mamma/fru. Som är värd det allra bästa. Och det vill jag vara för dom. 
 
Ni som tror på bön, får gärna be för mig. Jag kommer behöva det. 

En slapp dag

Igår fick jag inte mycket gjort. Jag hann inte duscha och göra mig i ordning. Jag gick i pyjamas tyo hela dagen. Jag behövde städa och plocka i lägenheten. Och ärligt talat, det var typ världens bästa dag ändå. 
 
När L sover brukar jag passa på att fixa och dona, men inte går, för han somande på mig och jag ville inte röra mig då. Jag vill njuta av det. Passa på. Snart vill han sova själv, jag bävar inför det. Så i 2,5 h (mycket längre än han brukar sova) så sov han på mig. Det var dagens mysigaste stund. Så himla glad att jag ibland kan tänka bort alla måsten och verkligen fokusera på det som är viktigast - min son. 
 
En liten promenix hann vi tillslut med, för att bland annat hämta ut en ny matta som jag beställt. Inredning är verkligen inte prioritet här hemma hos oss. Då min mammapeng inte är något att skryta med så behöver vi verkligen tänka till hur vi spenderar våra pengar. Men en matta har vi behövt ett längre tag och dessutom var det en superdeal där jag fick 50%. 
 
Idag är det tisdag och L ska få sitt tremånadersvaccin - ahhh. L är redan tre månader?! Sen ska jag träffa en mamma för promenix. Idag tänkte jag få till en dusch haha. Så ska äta upp min frukost och passa på innan han vaknar. 
 
DETTA! Bästa som finns.