Mammalivet och Leon vecka 36

Okej, 2 saker: MÅSTE TIDEN GÅ SÅ FORT & OJ, VAD INTENSIVT DET ÄR JUST NU.
 
Ja, det sammanfattar nog livet rätt bra nu. Alltså HUR kan tiden gå så vansinnigt snabbt? Jag fattar ingenting? Han är 36 veckor gammal.. Det är inte långt kvar till 52 och då är han ETT ÅR. Sen NÄR är jag mamma till en så stor kille?! Vad har hänt med tiden? Jag fattar INGENTING. 
 
Och den andra då. Nu går det SNABBT vill jag lova. Han lärde sig dra sig framåt när ha var 7 månader och takten har ju bara ökat så nu går det snabbt när han vill någonstans vilket betyder att jag inte kan kolla bort en sekund för då är han och pillar på något elluttag. Denna vecka är ju första veckan som det verkligen känts enormt intensivt och att jag inte alls hinner med något av "mitt egna" (som är egentligen är för familjen, som att typ laga mat). Att duscha är en seger (dock ser jag alltid till att nå den segern varje dag för jag känner mig piggare, fräschare och roligare av det). Så jag har mina knep. Han fåt sitta i sin matstol (vad heter det ens hehe) och titta Babblarna eller äta ett rån under tiden och så får jag se till att duscha håret de gånger Arvid är hemma så att det blir en riktigt snabb dusch på morgonen. 
 
Men okej.
 
Bebis;
- Går nästan ständigt runt och funderar på NÄR kommer vändningen för hans sömn?! När får jag och L sova vår första hela natt? Alltså, det börjar ju märkas att det är typ... 8,5 månad sen nu hehe. Sjukt. Dock har det varit helt OK de senaste då han vaknat BARA 3,4 gånger hehe, men inatt var han vaken sjukt mycket pga att han blivit så förkyld. Verkar dock bara vara snorig och inte feber vilket är skönt. Så Arvid fick lägga sig på soffan. 
- Han säger väldigt mycket "ba ba baa" och "ma ma ma" och jag undrar om han försöker säga pappa och mamma? I vilket fall så pratar han mycket mer nu och gör väldigt höga ljud. 
- Han har doppat huvudet under ytan "med flit" (hehe) för fösta gången på babysim och det gick SUPER! :) Känns dock som att han har mina känsliga ögon med klor då han, precis som jag, blir röd i ögonen. 
- Han börjar mer och mer komma upp på knäna när han försöker "krypa"/ta sig framåt men inte riktigt fått in tekniken men fötterna används mer och mer iaf. 
- Hehe NÖRDEN till mamma som man är så har han fått sitt första blåmärke (tror det är de första, ett av dom iaf) och det fick han i lördags när han satt i kundvagnen och så trillade han åt sidan och slog i pannan, lilla älsklingen. Han slår dock ganska ofta i huvudet, speciellt i spjälsängen när han försöker dra sig uppåt men han brukar inte reagera då och då gör ju jag inte heller det eftersom jag inte vill "dalta" och tycka synd om i onödan så att han lär sig att det är synd så fort man slår sig lite hehe. 
- Han har ju fått en tand som är påväg upp en bit och nu har jag sett i tandköttet bredvid att det är en till påbväg upp.. Det tar ju dock en väldig tid för hans tänder att växa känns det somr
- Han älskar ju när man håller i hans händer så att han får gå och han tar faktiskt ganka "bra" steg. men det roliga är hur STOLT han är över detta. Han kollar gärna på folk som är runt omkring för att kolla så att dom kollar på honom (känns det som) och så ler han sitt största leende och skrattar hur mycket som helst - så ja han älskar det!
- Just det, han förstår från typ 2 veckor tillbaka också "kom till mamma" och börjar då krypa mot mig och sträcker ut sina händer när han tror han når mig. Det är SÅ FINT, dör lite då. Han vill nästan alltid komma till mig också när jag säger så! Smälter då! Han har litegrann också börjat sträcka ut händerna mot mig när han vill upp!
 
Jag och Arvid;
- Vi pratar fortfarande om hur otänkbart det är att vi är föräldrar, att L är vår son och sötast i världen. Snart ska ju vi flytta också och Arvid sa igår hur sjukt det är att i det nya hemmet kommer han GÅ runt. Det är verkligen galet. 
 
Ja, alla tips ni har på hur man får lille L att sova längre pass på natten tar jag TACKSAMT emot. Vill ju inte sluta amma helt än och vad tar man ens till för knep så att han somnar om fort om han fortsätter vakna på natten men att man inte ammar längre?! 
 
Alltså han har ju ständigt dessa rivsår i ansiktet även fast vi försöker vara bra på att klippa naglarna haha.
 
 
EVELINA

Härlig period det där, fast alla perioder är härliga på sitt sätt – och ja, tiden går så galet snabbt! Vår pojke fyllde 1 år i slutet av september. Kände också väldigt länge att jag ibland hade svårt att fatta att jag är mamma, trots att Adde närmade sig 1-årsdagen, men efter 1-årsdagen har det varit en vändning på den fronten – kanske på tiden, haha :)

Hoppas att sömnen börjar fungera snart! Hoppas också att du känner att du kan duscha utan stress snart – jag brukade lägga Adde med någon leksak eller bok i sin spjälsäng medan jag duschade om han var vaken. Det finns grejer som man kan lägga i eluttagen så att de inte går att sticka in fingret i – bara som tips så att du inte behöver oroa dig för sådant :)

Ha en riktigt fin fortsättning på helgen! <3