Kvällsrutin och utvärdering av sovtiderna

Just nu nattar Arvid lilleman och då passar jag på att skriva lite till er (och mig själv, hej emma jägenstedt 50 år, eller när jag nu får för mig att läsa igenom hur livet var just nu). Det här med att natta L är ju som jag skrivit förut, något nytt. Vår "kvällsrutin" har varit att vi byter blöja, byter om till pyjamas, äter gröt och sedan lägger vi honom i sängen och då brukar Arvid spela lite gitarr och sjunga och sedan är godnattbönen som gäller. Är det jag som nattar kanske jag sjunger något utan gitarren och sen godnattbön. Som sagt brukar han vakna lite under kvällen ändå men det brukar gå bra att vi bara sätter i nappen igen. Just ikväll badade vi också men då han redan är ganska torr i huden så vill vi inte bada honom för ofta så det är inget som kommer tillhöra "kvällsrutinen". 
 
Hur ser er kvällsrutin ut?
 
I alla fall så blev sovtiderna under dagen MAGISKA. Det blev inte riktigt enligt "schemat" men ändå hyfsat. Han vaknade 07.52 (och runt 8 brukar det vara). Sen var han som vanligt trött vid 9 men då gick vi upp ändå och så gjorde vi lite frukost och lekte lite. Sen vid 10 (och 10 skulle han enligt "schemat" sova) började jag natta honom i vagnen igen och han somnade 10.09 och sov då i 1h och 47minuter (detta är HELT INSANE för att vara L och alltså kommer det fortsätta såhär så är det helt galet att jag inte försökt hitta någon form av rutin tidigare). Nästa tid för sömn var 14. Vi var ute och gungade och lite sånt vid 13 och var påväg hem vid klockan 14 och han somnade inte i vagnen då. Men däremot somnade han när vi kom hem, jag släckte lite och satte på fläkten och då sov han i 1h och 36 minuter! (VAD HÄNDER? Han brukar sova i 31min MAX liksom). Sen skulle han enligt schema soma 17.30 igen och att det skulle vara en kortis, men då var han inte alls taggad på att sova - han gnuggade dock i ögonen men han kom aldrig till ro så jag sysselsatte honom istället. Vid 20.00 bytte vi blöja och om till pyjamas och direkt efter åt vi gröt (och försökte även med välling, det blir bättre för varje dag) och sedan la vi honom 20.20 och sen somnade han 20,35. Ändå bra jobbat va? Med tanke på att vi aldrig haft någon form av rutin innan typ. Rutinen har väl varit att han sovit 31 minuter haha. Tänk om detta kommer kunna vara såhär ett tag? Förstår att han kommer sova mindre och mindre men att han älder "håller" sömnen som borde vara för hans ålder.
 
Jag har hunnit med så sjukt mycket idag. Jag har läst ut och gjort anteckningar till barnmatsboken. Jag har fotat en massa. Jag har gjort päronpuré, barnmat, lunch och middag till mig och Arvid. Jag har varit ute på promenad och gungat med L. Jag har skrivit i min nya "veckoplanering". Jag har sorterat bilder. Städat. Bäddat. Ja, man hinner mycket när dom sover alltså. När Arvid kom hem åt vi mat, sålde av en säng, myste med L i sängen alla tre och sen försökte vi göra handavtryck (gick inte alls bra), sen bad och nu sover han så vi ska kolla TV. 
 
Massa text. Här får ni lite bilder från dagen. 
Mys med min kille som är ÖVERALLT just nu. Han vill inte vara stilla en sekund utan det är full fart. Kråla, kravla, åla, "masken", snurra - ja allt detta, helst på samma gång. Haha.
Fick tipset av min kompis Nathalie och detta är SÅ bra för oss. Glömde exempelvis bort att Arvid skulle iväg i måndags och besvikelsen blev stor när han kom hem och började byta om och sen tog på sig skorna igen och jag fattar ingenting,"ja, jag ska ju på möte i kyrkan"... Just ja.. På såhär vis får vi kolla och översikt, kommer dessutom försöka mig på att skriva upp veckans middagar och luncher faktistk. 
Mammas lilla björn!