Mammalivet och Leon vecka 27

Bebis:
- Det var nog inte denna vecka jag kom på det, men ganska nyligen iaf och det är att han ÄLSKAR när jag klappar/smeker honom vid örat när han ska sova. Han somnar betydligt mycket snabbare. Det är så mysigt att jag äntligen kommit på något han gillar så pass mycket. Även att buffa lite på rumpan är popurlärt. Sjukt att det tog mig så lång tid att komma på detta?!
- Har även upptäckt att han är lite kittlig på magen haha.
- Han har fått så mycket hår!! Men det är SUPERLJUST så det syns nästan inte, på långt håll ser han skallig ut men nu händer det verkligen grejer. Så kul. Började med brunt, sen rött och nu blondt. Kanske blir det så att han inte blir en rödtott som sin pappa trots allt. Jag hade ju svart hår när jag föddes, sedan rött och sen dess har det varit blondt och jag behöver inte ens hjälpa till på traven, det är väldigt ovanligt har jag förstått. 
- Just det, hans bajs är numera brunt i och med att han har börjat med mat. Blomkålsmos med lax blev hans första maträtt som även innehöll protein. 
- Han har verkligen gått igenom en ökningsfas med amningen. Har behövt amma med 1,5 h mellanrum det senaste, men det ska också vara sista stora ökningen.
- Har ju redan skrivit detta men han är nu vid 6 månader 66cm lång och väger 7,2. Lite under medel. Min lilla bebis. 
- Han gillar nästan ingenting i matväg förutom majskrok, och idag fick han även testa på rån. Allt annat skjuter han ut med tungan igen, och gör världens "äckelmin" med hela kroppen typ haha. 
- Han ÄLSKAR snören och laddkablar. Allt som är i snörform älskar han att dra och rycka i och omfamna haha.
- Idag har L börjat vända sig i vagnen så IDAG kommer vi byta till sittdelen. Då har vi ändå kört på med liggdelen väldigt länge om man jämför med andra bebisar, men han har verkligen trivts bra i den så vi har inte sett någon anledning att byta tills nu. Det ska faktiskt bli lite kul att ha honom så istället, det svåra blir bara hur jag ska klä honom eller om jag ska ha åkpåse osv. Vi får se hur det blir. :) 
- L har börjat sova aningen tidigare på kvällen nu. Så det känns verkligen som detta med rutiner kommer att komma av sig självt så småningom.
- I veckan har han verkligen börjat säga "mamma" och "pappa" tycker vi. Även om det inte är "perfekt" så känns det verkligen som att han säger det. Haha. Ska försöka fånga det på film. Det är när han blir lite ledsen oftast. 
 
Mammakroppen:
- Det går sakta men säkert framåt angående vikten. Jag vill dock bara säga att jag inte är manisk i detta. Jag unnar mig fortfarande. Jag tränar inte ihjäl mig (tränar i stort sätt inte alls) men nu har jag 1kg kvar till min målvikt vilket är 1kg mer än min startvikt (i och med mina mjölktuttar så ligger nog nästan 1kg extra i dom ibland, dom är SJUKT mycket större än innan iaf).
- Det gör till och från lite ont i rumpan/svanskotan/bakre lår när jag går, men ibland märker jag inte av det alls. Hoppas det försvinner helt någon gång. 
 
Jag och A:
- Jag blir mer och mer stolt över A som pappa. I början blev jag nästan chockad då alla sagt "åh man blir så mycket mer kär när man ser hur bra han är med barnet" men så tyckte jag inte alls att det var så, men det var ju bara för att L mest sov. Nu när A får respons är han verkligen BÄSTA pappan som lägger extremt mycket tid och verkligen går in för att få homom må bra, skratta och verkligen ge kärlek och det ÄR underbart att se. 
- Jag är SÅ GLAD att vi hittade babysim på tisdagar så att jag och A kan gå på det tillsammans med L. SÅ VÄRDEFULLT för deras relation men också för familjens relation. Älskar att få göra det med mina grabbar. 
 
Just det, fick frågan om varför jag så ofta har mössa på L även inomhus. Alltså, mycket handlar nog om att jag kanske råkar fota honom då han har mössa, för det är även vanligt att han inte har mössa inomhus. Men jag använder det på honom en hel del för att jag tycker han är söt i det, att det passar honom och hans outfits - typ så. Sen har jag vant honom med mössa vilket gör att han är bekväm i det och inte drar av sig den :) 
 
Det har blivit många myskvällar för oss när A varit borta på tonår och korpen-match.