Mina nyårsmål 2017
Jag är ju en person som älskar att ha mål. Löften är inte riktigt min grej, men mål är. Och jag har de senaste åren gjort upp mål och jag tänkte dela med mig av förra årets samt vilka jag kommer att ha i år. 
 
Målen för 2016:
  • Första målet är att prioritera att träffa vänner mer. det är något som jag faktiskt är riktigt dålig på, dock så stör jag ihjäl mig på avstånden här i götet och tycker det är jobbigt men det ska inte få stoppa mig under 2016.
  • Jag ska alltid försöka att njuta av nuet, inte längta framåt, längta bort utan inse att livet är här och nu och att det faktiskt är bra NU.
  • När jag träffade en vän för ett tag sedan så insåg jag att jag analyserar saker på tok för mycket, saker hon inte ens tänkt på själv hade jag typ tänkt på åt henne, då har det ju gått för långt. Jag ska inte bli en oseriös person, men jag måste släppa på det seriösa ibland, släppa loss, skratta mer och inse att allt löser sig.
  • Bli bättre på att svara på sms/meddelanden på fb samt samtal.
  • Att fortsätta med våra utflykter är också ett mål eftersom vi båda mår så bra av att vara ute i naturen, röra på oss och ha det gött.
Jag tycker jag faktiskt lyckats med alla mina mål. Första halvåret träffade jag inte vänner så mycket kanske men sedan vi flyttade till Jönnet har det blivit en stor förändring på den punkten - är så glad och tacksam för det. Det är lättare att ses och jag har prioriterat det mer. 
 
Jag har varit otroligt bra på att vara tacksam för allt jag har just nu och här, inte tänkt så mycket på att "bara jag har det där" eller "bara det där fixar sig" så kommer det bli bra utan jag har njutit ordentligt av livet. Jag vet inte om det beror på min graviditet, eller att flytten till Jönnet gjorde mig så gott eller om jag bara vuxit som människa men jag är otroligt nöjd och tillfreds och inte alls sådär osäker, onöjd och nedstämd längre. (Vissa tycker den sidan är svår att förstå att jag har, men det har varit en sådan stor del av mig i så många år i Götet, är så tacksam att jag bara mår bättre och bättre). 
 
Jag överanalyserar inte saker längre, men jag tror det har att göra med att jag inte har min PMDS för det var alltid i mina depressionssvackor som jag analyserade sönder livet, relationer och allt där i mellan. Det var alltid då jag trodde att ingen tycker om mig på riktigt, att jag är tråkig osv. Så tack graviditeten för att jag har fått känna på hur det är att må helt bra (förutom tusen spyor då haha)
 
Jag har fortfarande svårt att svara i telefon när det ringer, men jag har blivit bättre. Men jag tror dock att folk har ringt mig mindre också, kanske för att jag ändå aldrig svarat haha. Men jag har blivit mycket bättre på att svara på SMS även om jag ibland drar ut på det lite väl länge när det egentligen bara är att svara haha. 
 
Under första halvan av 2016 gjorde vi många utflykter, under sommaren var detta inte möjligt då jag mådde skit och under hösten har jag blivit för klumpig och haft foglossning. Hoppas på mer sånt framöver i alla fall när bebisen blivit lite större. Det är ju så härligt. 
 
Mina mål för 2017
  • När bebisen har kommit, jag har läkt ihop och vi har fått någon form av ny vardag och nytt liv vill (måste) jag ta mig tiden till att träna. För att jag mår bra av det. För att jag blir pigg av det. För att det verkligen gör mig gott även fast jag alltid glömmer det.
  • Att jag och A ska hitta våra nya roller som mamma och pappa, men även hålla kvar vid att vara man och fru. Få till en bra balans i livet där vi helt och hållet har fokus på vårt barn, men inte glömmer bort varandra och ändå får till en bra mix av att även hänga med vänner och våra familjer.
  • Att när min mens kommer tillbaka och då också förmodligen min PMDS (hoppas inte men chansen är liten tyvärr) så SKA jag hitta något som hjälper mot det, för det är INTE VÄRT att må så sjukt dåligt som jag har gjort. Min relation till mig själv, min man, min familj och mina vänner har blivit så mycket bättre sedan jag slapp att bli deprimernad och ha ångest en gång i månaden och det måste finnas något som kan hjälpa mig. Jag vill ju dessutom såklart för mitt barn skull kunna vara stabil i mitt humör. 
  • Något som dock märker sitter i litegrann fortfarande även utan min PMDS är att jag så gärna vill vara "alla till lags". Och det är ju en sund tanke från början med att vilja vara en bra människa som alla tycker om och det är absolut bra att sträva efter det men alla kan inte tycka om en ändå och det måste jag bara ta. 
  • Jag ska fortsätta jobba på och bli ännu bättre på att svara i telefon när det ringer, och bli snabbare att svara på SMS. 
Det var alla mål jag kom på för stunden, kommer fylla på listan om jag kommer på fler framöver. 
 
Vad har ni för löften/mål? 
 
Tacksam för A som alltid peppar mig att bli bättre men som också alltid säger att jag är bra som jag är. Älskar dig!