Mammalivet och L vecka 38 och 39
Jag hann inte med förra veckan så det får bli en dubbel idag.
 
Mammalivet;
- Först och främst. Jag mår numera på RIKTIGT dåligt över att min lilla bebis är borta. Han kommer aldrig mer tillbaka. Kollade igenom bilder och jag kan verkligen sakna den lille plutten som han var när han kom. Det kanske är helt sjuka tankar? Men han blir stor alldeles för fort och jag vill vara hela hans värld ett långt tag till. Som ni förstår så är jag ju så tacksam att han är här hos mig nu med men liksom, det gör lite ont att den lilla lilla killen nu har växt och blivit en pojke. 
- Himla skitkropp också måste jag säga. Har fått tillbaka foglossningen eller vad det nu är för smärta jag haft ända sedan jag födde. Det känns helt sjukt och jag får PANIK av tanken att jag i framiden kommer bli gravid igen och då inte ens vara helt läkt från förra - det kan ju liksom bara sluta i katastrof. Kommer säkert inte kunna gå alls. Nej, jag måste kolla upp detta hos sjukgymnast, helt klart. 
- Jag vill INTE plugga. Vill inte inte inte. Vill inte stressa. Känna ekorrhjulet. Bråka om vem som ska städa, laga mat. Vill inte ligga stressad inför tentaperioder. Vill inte sätta mig in i ping pong igen. Vill inte inte inte. Vill bara fortsätta vara hemma. Får riktig råpanik ibland. Ah. Mitt bästa år i livet håller på att ta slut. Får dessutom panik då jag vet har så många runt om mig där "tvåbarns-chocken" varit ett faktum och det verkar verkligen vara kaos. L har ju varit så så så smidig. Okej, ganska sjuk men det är ju liksom en piss i havet. Han har ju aldrig varit jobbig, förutom på nätterna nu mellan 6-8 månader. Annars har han varit så smidig! Och ja, förutom alla spyor.
- Vi har släckt ljusslingan igen. Vi testade för några månader sen med att ha helt mörkt men jag fick panik för att vi inte fick till amingen tillräckligt snabbt då men nu har vi i några veckor haft helt mörkt och han hittar bröstet bra ändå och jag sover verkligen mer djupt nu när det är helt mörkt vilket är skönt. 
- Just det, kom på att nu har det ibland gått hela dagar utan att jag ammat en enda gång faktiskt. Har inte känts jobbigt ännu, och jag har sen dess testat amma på dagen för att se så det inte sinat men det har det inte gjort. Bara skönt att veta att jag inte behöver amma på hela dagen men brösten inte sprängs ändå). 
 
Jag och Arvid;
- Det är inte kul att flytta. Bo i kaos. Då blir det kaos mellan oss. Eller ja, man är irriterade. L är ju sjuk och jag hinner inte packa och packa upp som planerat. Jag blir stressad om vi kommer hinna. Osv. Neeeeed some help! 
- Arvid har äntligen fått börja sova bättre igen. Nu kan han ha nätter igen där han slipper vakna alls och det unnar jag verkigen honom. Så onödigt att båda ska behöva sova dåligt när det bara är jag som kan trösta på natten. 
- Jag tycker absolut att vi konsumerar alldeles för mycket MEN vi passade faktiskt på att köpa lite saker under black friday som vi ändå tänkt köpa och då tycker jag det är OK. Så det var inget "bara för att". Vi köpte äntligen en babyvakt, bärsele, ekologisk sheasmör (han börjar bli så torr nu för vintern), skötbädd och nappar (köpte såna som lyser i mörket faktiskt då vi aldrig hittar dom på natten när han tappat den och det var ett SMART drag, fick dom egentligen på köpet när jag köpte dom jag egentligen ville ha. Köpte stilrena enfärgade nappar i vitt, mörkblått och ljusblått, har annars tyckt det varit så svårt att hitta snygga nappar men nu så! dessutom giftfria!).. 
 
Bebis;
Som vanligt har det hänt så sjukt mycket. 
- Han har börjat bitas när han ammar när han är klar tror jag? Han gör som med nappen, biter ihop på den och drar sedan ut den. Hehe. Inte så skönt. Men jag brukar känna när det är dags och avslutar precis då så skadan brukar inte bli allt för stor, men någon gång har jag skrikit till hehe. 
- Alltså jag TROR han ställt sig upp i spjälsängen en gång, men då det inte hänt igen blir jag osäker? Alltså minns inte om jag satte ner honom så haha. Ibland är ju hjärnan inte riktigt med. 
- Han kan nu dra sig upp när vi håller i honom iaf (alltså vi hjälper inte till med att dra utan han hanvänder bara våra händer) så vi får väl se när han ställer sig upp mot bord och soffor osv.
- Vi blev ju så trötta på SÄMST nätter så jag la faktiskt tillbaka hans babynest mellan oss för att försöka "få tillbaka" känslan den perioden han sov bra, alltså att känna "kanter" och därmed lite trygghet osv. Och jag vet inte om han är ur en dålig fas nu eller om det är babynestet men han sover betydligt bättre igen. Vaknar nu 3-5 gånger per natt och det är så överkomligt. Känner verkligen att jag hinner ner i djupsömn när jag somnar nu, vilket jag inte gjorde förut. Somnar om snabbare också. 
- Under nätterna är han dock galet. Snurrar numera. Och ställer sig på fötterna men har huvudet kvar i sängen och så trycker han till så han hamnar allt som oftat med huvudet i mot sänggaveln och i morse låg han med huvudet utanför babynestet på min kudde haha. Det är nya tider nu, inte som när han låg helt still minsann.
- Han ÄLSKAR att hoppa i knät, att man håller i hans händer och upp och ner. Det mesta fixar han dock själv då han har starka ben vilket är skönt.
- Han har varit sjuk igen. Feber i lördag och nu feber i tisdags och onsdags, riktigt hög också. 39,8. Vi var ju som jag skrev tidigare in till barnmottagningen för att ta lite prover på honom då han har feber lite väl ofta. 
- Han har samma vecka varit på sin första körövning och begravning. Det var begravning för gammelmormor som var riktigt musikalisk och sjöng mycket i kör själv så hon var säkert SÅ STOLT och glad över att se sitt barnbarnsbarn vara med i kör 8 månader gammal hihi.
- Han är RIKTIGT svårsövd på kvällarna när vi nattar honom i vår säng. Han gör höga ljud när han trött, han ställer sig på fötterna, snurrar och dessutom har vi kommit på att "istället" för snuttefilt (har han dock en sådan också) så är hans "snutte" att dra oss i ansiktet och verkligen känna på  varenda liten vrå av vårt ansikte när han ska somna. Vet inte om det är kul, behagligt, trygghet? Vad tror ni? Han stoppar gärna in fingrarna i mun och näsa och "drar" och det gör ofta ont så det vill vi givetvis försöka få bort, men hur? Han gör så lite dagtid också.. 
- Vi har äntligen köpt en ergonomisk bärsele, det blev en TULA. Så nöjd! Den är både fin och skön! 
- Han är riktigt kittlig nu och tjuter nästan av skratt när man kittklar honom på magen och under armarna. 
- I tisdags när vi var hos läkaren så vägde vi honom och då vägde han 8,5 kg! 
 
Har inte riktigt fått till några bilder dessa veckor pga ingen ordning reda med kameror osv så bjuder på mobilbilder.
 
 
Babblarna fångar alltid intresset.. Tyvärr, eller vad man ska säga. Det blir så lätt att ta till när man måste hinna med att duscha osv. Men tar bara till det när det verkligen behövs iaf. Inte för att typ blogga osv :P Utan 
Som vanligt kom mormor och morfar med present när dom hälsade på. Denna gången en bitleksak i form av DALAHÄST haha.
Vår going. Vi alla blir så lyckliga av DIG, alltså L. Ja, min mamma också givetvis, hon är grym!
Här ser man verkligen att han är sjuk <3
Såhär låg han i morse när vi vaknade. Över kanten på babynest hehe. Han har ju varit nära ut ur sängen flera gånbger trots murar med kuddar och täcken. Hur gör ni andra som samsover?!