Mammalivet och L månad 20
Som jag skrev i inlägget innan så har jag en liten ofrivillig bloggpaus just nu, och ni kommer få veta när allt rett ut sig. Men jag har ju skrivit lite anteckningar om L den senaste tiden så jag ska sammanfatta dessa tänker jag, för att jag vill så gärna ha sånt här antecknat själv och tycker bloggen är en bra plats för det. 
 
Så månad 20, here we go;
 
- Han har verkligen lärt sig säga NEJ. Han säger nej åt princip allting haha. 
- Vi har varit på utvecklingssamtal och föräldramöte. Det känns helt sjukt att vi ska gå på sådant som FÖRÄLDRAR går på, för det är svårt att förstå att man själv är föräldrer. På utvecklingssamtalet så sa dom bland annat att han är duktig på att måla, att sparka boll och att han i princip kan alla rörelsesånger som finns (vi sjunger mycket hemma, favoritstunden på dagen är när Arvid spelar gitarr och jag gör rörelserna).
- Han har (och detta värmer mitt hjärta så mycket) sjungit med i sin första lovsång "du omsluter mig". Självklart var det på hans egna språk men vissa toner och melodier blev rätt (jag fick det på film också woho). Så så så fint. Vi avslutar alltid dagen med en sångstund med gitarren också och sjunger då den låten, "dagen nått sitt slut" och "tack för denna dag".
- Han tar numera ens hand när han vill att man ska följa med och leka och/eller titta på något
- Han älskar att bli jagad och kittlad. Favoriten är att springa runt kökbordet och bli jagad. 
- Han ÄLSKAR leka med vatten. Han kan numera flytta pallen i köket till kranen, klättrar upp på den och vill att man ska fylla någon burk med vatten som han kan hälla och hålla på med. 
- Ännu en sak jag är så stolt över är att han numera hjälper till att tömma tvättmaskinen. Så jag kan ställa mig vid torkställningen och så kommer han med ett plagg i taget som jag ska hänga upp. Älskar att han gillar hjälpa till.
- Numera ÄLSKAR han att räkna eller säga alfabetet, åtminstone älskar han när vi räknar och säger ABC. Ibland räknar han med oss och kan de flesta siffror (inte i ordning) men fyra, åtta, nio och tio är favoriterna. 
- Han härmar, främst Arvid, i ALLT. Knyter Arvid skorna så ska han göra likadant (böjer sig ner och håller på vid fötterna), smörjer Arvid händerna gör han samma rörelser. Senast igår så hade Arvid hittat en ärta på golvet och kastade den mot vasken, L som hade en liten bil i handen kastade den på samma sätt och Arvid blev först arg men insåg att han inte kunde bli det eftersom han gjort exakt samma sak precis innan :P Man får alltså verkligen passa sig för vad man säger och gör.
- Han älskar fortfarande att sparka boll, och samlar gärna sina fyra bollar på en rad och vill skjuta alla samtidigt. Han älskar fortfarande att bygga med klossar. 
- Han älskar böcker mer och mer. 
- Sover ganska dåligt fortfarande :P
- Han älskar att göra djurläten och kan numera Bi, Kossa, Får, Hund, Uggla, Katt, Apa, Mus. Kanske nåt mer djur men dessa är dom jag minns.