Mina nyårsmål 2020
Som vanligt tänkte jag skriva en lista med mina nyårsmål för det nya året. Det är även en tradition att jag går igenom målen jag hade för året som nu gått, för att se hur det gått för mig med dessa.
 
Så, vi börjar med att vi går igenom 2019 års mål som var dessa;

 • År 2019 vill jag ska bli ett år av miljötänk deluxe, för mina barns och deras vänner och för allas framtids skull. Alla inköp ska vara genomtänka och välbehövliga, det mesta köper vi redan på blocket eller FB-sidor av ekonomiska skäl men det är även det bästa för miljön också så det ska vi fortsätta med. Vi har även besökt bytardagar så mycket av det L har i ytterkläder-väg är köpt på det sättet och det är guld värt, de flesta plaggen vi köpt ser helt oanvända ut och så kanske det till och med varit! Så mycket billigare och så mycket bättre för miljön. Jag har dock jättesvårt att köpa kläder till mig själv på det sättet men jag är glad för allt vi lyckas köpa begagnat. 
  Ja, detta mål tycker jag faktiskt jag klarat av. Jag köper inte allt begagnat men jag köpte bland annat A's bed side crib på blocket, jag valde att återanvända L's babynest fast jag egentligen ville ha ett nytt och jag har köpt alla ytterkläder till kidsen på bytardagar samt fått låna lite kläder också. Tycker det varit en bra start för mig då jag såklart vill fortsätta med detta mål även under 2020. 
 • Jag har redan bytt ut det mesta i vårt kök som är av plast, men 2019 får gärna bli året då jag lyckas med allt. Tror mest det är skärbrädor som vi har kvar som är av plast, dessa ska bytas ut till trä så fort jag hittar några bra. Har ju dock kvar stavmixern och så som är av plast, men detta kommer jag använda tills de går sönder för det känns onödigt att byta ut för då blir det ju än mer miljöpåverkan. 
  Skärbrädorna är numera i trä så dessa har jag bytt ut. Använder till 80% gjutjärnsstekpanna.. Men allt är inte utbytt då det inte är miljövänligt att byta ut saker som funkar heller men ja, jag gör mer genomtänkta inköp när jag väl köper något.
 • Vi ska äta mer vegetariskt, två av måltiderna (minst) i veckan ska vara vegetariska och helst en vegansk men vegetarisk räcker. 
  Jajamen! Detta har vi faktiskt grejat (inte veganskt en gång i veckan dock..) Den stora vinsten är faktiskt att vi inte alls behöver tänka "nu ska vi laga nåt vegetariskt" utan nu sker det av bara farten för att vegetariskt har blivit en naturlig grej för oss. Vi har en ganska bra bit kvar av att bara äta vegetariskt, min man säger att det inte kommer hända dock, och så kanske det är.. Men alla vegetariska mål är ju bra.
 • Jag vill även byta ut alla våra städmedel (hehe glömt namnet) till mer giftfritt och städa ännu mer med ättika, såpa och bikarbonat. Det blir minst lika rent (jag har redan börjat med detta lite smått) och fungerar jättebra. 
  Allt är inte utbytt men 85% är nog giftfritt när jag städar. Har några flaskor som jag vill ta slut på innan, exempelvis har jag en stor flaska fönsterputs, vet att det finns bra giftfria sätt men så länge jag har kvar känns det smidigt. 
 • Få till en familjefotografering när vår nya familjemedlem anlänt.
  Jajamen. Världens bästa Tilda Sandqvist fotade oss! (sandqvistphoto på instagram). Ser fram emot att hon ska fota oss nästa år också, redan bokat in haha. 
 • Och givetvis hitta våra nya rutiner och verkligen ta tid för vår familj som i sommar kommer bestå av fyra personer. 
  Bortsett från att L ballade ur i somras har det gått galant att hitta nya rutiner. A är självklar i vår familj nu och det mesta funkar toppen.
 • Vi skulle gärna vilja bli med hus eller radhus detta år, men det är bara om vi hittar något som passar oss rent ekonomiskt då jag kommer plugga/vara mammaledig, men jag blir inte besviken om det inte blir av heller. Men det skulle vara jättekul och något som är med i våra böner. 
  Tyvärr hände inte detta men vi siktar mot 2020 istället. 
 • Jag vill vara snäll mot mig själv. Prio kommer vara familjen, och gärna vänner. Jag saknar engagemang i kyrkan men är tacksam för att Arvid bytt jobb så att vi oftare kan vara med på söndagar. Men jag måste inse att jag gör det jag kan och det finns en tid för allt, just nu är det familjeliv. <3
  Tycker jag varit snäll mot mig själv. Jag har numera en medicin som funkar till 50% vilket är bättre än inget, men har fortfarande biverkningar + att jag känner att det inte funkar helt och hållet vilket är störande. 
 • Detta år ska det bli en självklarhet med veckomenyer, när vi väl haft det så rullar livet på så mycket bättre!
  Åh vad jag önskar jag kunde säga att vi grejat det.. Tyvärr. Hela våren höll vi detta målet och varje (VARJE!) vecka hade vi veckomeny, men när sommaren kom och hösten började kom vi aldrig in i det igen vilket jag tycker är jättetråkigt. Dock åt vi bra varierad mat ändå, + att vi bara behövde handla max 2 gånger i veckan vilket är vad vi vill få ut av veckomenyer så tycker ändå det funkat.. 
 
Mina mål för 2020:
 • Jag hade inget träningsmål för 2019, men detta året känner jag att jag behöver komma igång med detta. Dels för orken och energinivån men också för mitt psykiska mående, jag vet att det gör mig gott. Jag ska skaffa en online PT har jag tänkt. Känns som en investering för mig själv och familjen.
 • I år ska bli året jag blir engagerad i kyrkan. Jag har tagit tag i att höra mig för vart jag skulle kunna bidra och vi håller på att titta på några tjej-träffar (det är främst bland ungdomar jag vill engagera mig för där tror jag att jag har mest att ge, samt att mina gåvor ligger).
 • Ett gemensamt mål för mig och Arvid är att försöka ha en dejt i månaden.. Den kommer bli svår, men vi vill ju så gärna detta för vi vet att vår relation mår bra av att få tid tillsammans.
 • Hus. Say no more. 
 • När jag blir väldigt intresserad av ett samtalsämne och taggar igång så är jag expert på att avbryta någon som håller på att berätta, för att jag vill veta mer och mer - detta måste få ett stopp. Jag (och min man) skäms över detta beteende (och det är fullt förståeligt). Detta år ska jag inte avbryta folk mer. 
 • (Kommer fylla på mer här framöver) 
Avslutar med en bild på mig. Tog denna för att "testa ljuset" i och med att vi skulle försöka oss på en familjebild. När man bara var 3 st i familjen och L inte hade gått in i trotsåldern var det väldigt smidigt att få bilder på familjen, det är det inte längre så därav blir det väldigt planerad fotografering när man väl orkar försöka. Som tur är blev vi väldigt nöjda denna gång. Jag ställde in kameran, pappa fotade och mamma spexade och Arvid kittlade L haha. Så går det till :P 
 
När jag ser mig själv i spegeln nu för tiden så slås jag av att jag alltid ser sliten ut. Jag har fått "många" (beror förstås vem man pratar med) rynkor runt ögonen vilket är nytt för mig, mitt hår har gått av på många ställen pga amningen, min kropp vägrar släppa extrakilon som finns kvar sen efter graviditeten). Jaja, nog om detta, för det var ju inte vad inlägget handlade om haha!
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress