Andra dagen hemma

Idag fick jag inte en så bra start på dagen med kidsen. Eller ja, det var mest L som inte ville äta frukost. Han åt bara smör. Men efter det måste jag säga att det ändå blev en bra dag. Jag sänkte kraven, satte på TV:n en stund och jag märkte att han behövde "mammagos" då han annars kan sitta och titta själv men när jag försökte gå på toa så ville han absolut inte det utan ville sitta i mitt knä, och när jag valde att stanna kvar ville han pussa mig och gosa in sig ännu mer. Det slutade även med att han faktiskt ville hålla lillasyster (som låg bredvid i babynestet) vilket kändes så bra och fint. 

Sen hade vi bokläsning och sångstund och sedan var klockan 11 och då tänkte jag att han skulle sova (brukar sova typ 12) då han vaknade 1,5 h tidigare än han brukar. Och nu för tiden väcker vi ju honom efter en halvtimme men jag bestämde att om han lyckades somna senast 11.30 skulle han få sova så länge han behövde. Och det lyckades jag med. Så jag lyckades faktiskt att sova med båda barnen!! Även om det bara var 5 minuter. Låg dock sen kvar och förundrades över mina fina barn. 

Något jag kommit fram till idag är att jag tror att hans lilla "fas" just nu är trots och inte pga lillasyster. Han är verkligen fin mot henne. Inte "på" och vill pussa/hålla/klappa hela tiden men han pratar om henne ofta, och kollar till henne i vagnen, han säger till när hon gråter och säger då att hon är ledsen. Ibland blir han ju avis när ammar, eller om han vill göra något ensam med mig men det känns verkligen som något helt naturligt. Och typ sunt? 

När Arvid sen kom hem vid lunch så åt vi mat, sen skulle grabbarna i familjen klippa sig och efter det var vi till förskolans "sommarfest" (kändes dock som höst med tanke på vädret). L var jätteglad över att va tillbaka vilket kändes fint. 

En bra dag. 
Känner mig tacksam. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)film&serier bloggen

åh, fy vilka söta bilder alltså!!