Knäckt
Jag känner mig helt knäckt efter denna natt och dag. Jag har varit själv med barnen sedan igår då Arvid varit på utbildning i Göteborg igen. Självklart fick jag en dålig natt - vilket är som upplagt för en sämre dag. L var vaken mellan 2-4 ungefär och trodde det var morgon och pratade om frukost, när han äntligen somnade vaknade A och hade svårt att somna om efter amning. 

Och natten i sig är inte ens i närheten av hur jobbig dagen har varit idag!!!

Jag har de två senaste dagarna introducerat lite gröt och sötpotatis - något som satt igång As mage totalt! Hon bajsar knappt en gång om dagen annars och nu har hon gjort det 13 gånger, och självklart hade det inte varit jobbigt om det inte vore för att hon haft så ont och skrikigt sig igenom hela dagen. Aj mitt hjärta!!

Har varken hört henne eller L gråtit och skrikit på detta sätt förr. Hon har inte kunna sova och jag har burit henne hela dagen vilket medfört enorm smärta i axlar och nacke just nu. 

När Arvid kom hem storbölade jag ärligt talat. Jag var helt knäckt. 

Helt klart en av dom värsta, kanske till och med den värsta dagen sedan jag blev mamma! 

Att bara höra henne skrika och sen se henne ha så ont, att inte kunna tillgodose L’s behov heller. Ville bara liksom kapitulera. 

Luftade henne ett tag sen också pga att hon blev så röd av allt torkande så ett tag gick jag runt med hennes kiss på mina byxor, jag själv grät och hon också. 

Så såg mitt liv ut idag. Det är inte alltid bara frid och fröjd om vi säger så.
Anna

Lilla skruttan... Så jobbigt! Intron av mat bör ske väldigt långsamt (efter 6 mån ålder), typ 1 kryddmått per dag första veckorna, sen 2 kryddmått osv. Men vissa är känsligare än andra. Om magen reagerar så backa helt, hennes mage verkar inte redo. Ingen stress, första året ska bröstmjölk/ersättning vara huvudfödan, även om barnmatsföretag i västvärlden (och en del på BVC) proppsar på tidiga smakportioner. Ingen stress med maten. Ett tips är att kolla in BLW, att barnet får äta själv från start, ett helt underbart tillvägagångssätt. Hoppas OK att jag lämnar lite tips. /Sjuksköterska och mamma :)

Anna

Men viktigast: Du är världens bästa mamma till dina barn! Vissa dagar är skit, så är det bara. Imorgon är en ny dag!

Emelie

Fy vad tufft :( och så jobbigt att det såklart inträffar när A är borta oxå. Usch! Testat bärsjal? Det har varit guld värt för mig när Liv har behövt bli buren hela tiden.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress