Mina kids
Nu har A hunnit bli 5 månader, snart ett halvår!!! Galet vad tiden springer iväg. Att se syskonrelationen utvecklas för varje dag är verkligen magiskt, tacksam över att få uppleva detta. 
 
Skriver som jag gjort tidigare, detta är mest en uppdatering för mig själv då detta är RIKTIG nördig info om mina kids. Bara för att jag är sådan som gillar sånt, helt enkelt. 
 
L: 
- Livets roligaste grej är att ställa alla fordon han äger på en rad och sen ska jag eller Arvid räkna dom. Ibland ställer han dom som i en bilkö och ibland som om dom står parkerade.
- Han brukar spexa genom att springa fram och tillbaka mellan rum som jag och Arvid är i och så säger han "här kommer jag" när han kommer, och när han lämnar så säger han "jag kommer alldeles strax" haha.
- Förra veckan var Arvid på föräldramöte på förskolan och då fick han höra att L brukar bjuda på skratt (jag vet, eller iaf hoppas att alla föräldrar får höra roliga/fina saker om sitt barn från personalen, så jag vet att L inte på något sätt är bättre eller någon roligare än någon annan). Men då berättade dom att när dom säger "nu ska vi städa" så brukar L svara med "Ja, gärna!". Och när dom brukar fråga honom om maten smakade bra så brukar han ge tummen upp och säga "fantastiskt". Dom har även kommenterat till mig att han känns mycket lugnare nu vilket är skönt. Sen brukar dom säga till lite innan jag kommer och hämtar honom att "mamma kommer snart" och då brukar han alltid lägga till "och A" vilket jag tyckte var gulligt. 
- Han har varit sjuk något så kopiöst mycket det senaste... Men vid gott mod ändå. 
- Ibland när när A gnäller så brukar han kolla på henne och säga "nu räcker det A" hahah. 
- Han brukar busa och kittla A mycket vilket är så roligt och hon älskar det. 
- Våra superbra läggningsrutiner ruckades lite när Arvid var iväg til Frankrike tyvärr.. Men han drömmer inte mardrömmar längre vilket är så så skönt. 
 
A:
- I onsdags var vi på A:s 5-månaderskontroll på BVC. Hon väger numera 6240g och är 62,2cm lång. (L var vid samma tid 6896 och var 64cm). 
- Hon har haft sin första feber efter vaccinet.
- Hon har haft några veckor av att vakna upp cirka 1 gång i timmen för att äta, men senaste nätterna har det vara 2 eller 3 gånger "bara".. Men jag hoppas på att hon sover hela nätter snart igen!! Vi försöker lära henne att somna själv nu i alla fall vilket för det mesta går bra om hon är mätt och trött. 
- Måste erkänna att det är en helt annan grej med att "följa barn nummer 2". Har inte alls lika bra koll, vilket förmodligen är sunt på ett sätt för det visar på att jag har fokus här och nu på barnen. Men ja, så vitt jag vet har första riktiga skrattet inte kommit, hon har inte hittat sina fötter eller sånt där. Diskuterade detta med en kompis som känner likadant, så man får bara ställa in sig att det inte blir på samma sätt med barn nr 2 varken under graviditeten eller nu efteråt, men det är bara så det är. 
- Tror hon sover 4 gånger om dagen haha. Hon sover jättebra utomhus och i vagnen, där sover hon dom längsta stunderna. 
- Hon har mestadels 62 i kläder. Hon kan ha vissa plagg i 56 och vissa i 68.. 
- Skulle ändå säga att nacken är stabil nu. Hon sitter ju med vid bordet i matstolen utan problem nu. Skulle kanske inte slänga henne i famnen utan att hålla i hennes huvud, men ni fattar :P 
- Hon har dom goooosigaste kinderna just nu. 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress