Hur vi fick Leon att somna själv
Det är så många som frågat hur vi fått L att somna själv, så givetvis ska jag svara på det. 

Som ni redan vet så fick vi natta honom i cirka 1h varje kväll och tillslut fick vi nog. Han blev pigg och ville leka av att ha oss hos sig, han ville prata och han drog sig för att somna så han gjorde allt för att hålla sig vaken. 

Vi kände att det vore bäst både för oss men också för honom att somna snabbare. Så det vi gjorde var att förbereda honom några dagar innan genom att säga "på onsdag ska L somna själv".
Sen när onsdagen kom så gjorde vi rutin som vanligt vilket är mat, medicin, tandborstning, sätta på pyjamas, läsa bok, prata igenom dagen och till sist be. Sen sa vi "nu går mamma ut och hon kommer vara utanför dörren".
De första dagarna började han gråta och gick ut flera gånger men vi gjorde alltid vad vi hade lovat, vilket var att stå utanför dörren. Han ropade på oss några gånger och då svarade vi alltid med typ "mamma är utanför". 

Efter några läggningar, kanske typ en vecka, så slutade han gråta, ropa och komma ut och numera somnar han nog efter cirka 5-15 min beroende på hur trött han är. 

Han sover som sagt bättre sen vi började med detta också så det är sannerligen en win, win.... win win win!! Vi är så tacksamma för detta!