Fredagkväll
Ville bara kika in här och hälsa HEJ från min fredagkväll. Jag tänkte att den skulle bli mysig med rumpan parkerad i soffan och lite välbehövlig egentid då Arvid är iväg med sitt jobb nu ikväll, men istället var sonen min svårsövd och vägrade somna någon annanstans än i vår sägn, och min dotter som brukar vara den smidigaste har haft ont i magen och kom därför inte till ro så jag har sprungit fram och tillbaka till sovrummet för att stoppa i hennes napp och dessutom hålla upp hennes ben. Så ja, lugn och skön blev den inte. Hade dessutom tänkt ta mig en dusch men L har redan vaknat upp en gång och ropat på mig och A har vaknat flera gånger, och det är inget hon brukar göra under kvällen.. 
Självklart händer detta när Arvid är borta, när ska det annars hända haha. 
 
Maten för A går så så mycket bättre nu. Nu börjar hon bli intresserad. Gröt går fetbort dock. Men ris, pasta, potatis gillar hon, burkmat går ganska bra.. Så skönt att känna att hon i alla fall får i sig lite nu. Börjar känna mig ganska trött på att amma faktiskt, det är ju något jag älskat och fortfarande älskar, men det är ganska slitigt också. 
 
Och så har vi det här med att L är blöjfri på dagarna. Jag är allvarligt talat i chock?! Jag tänkte mig några riktigt kämpiga veckor men det har gått så... lätt? Nu är han ju ganska "gammal" och absolut i ålder för detta såklart, så det påverkar ju, men han måste verkligen ha varit redo? Idag har han varje gång sagt till "mamma kissa" och gått till toaletten med en gång och det har inte hunnit komma något (det gjorde det i början). Så himla stolt!!
 
I skrivandets stund har tydligen min lilla son vaknat till nu igen. Yey!
 
Okej. Han hade somnat om innan jag hann fram till sängen hehe. 
 
Men åter till blöjan då. Han är duktig att kissa innan vi ska åka/gå någonstans och det har hittills inte blivit någon olycka i bilen eller i lekparken heller. 
 
Förstår ju att det kommer ske olyckor framöver ändå. Och framförallt när han börjar förskola nästa vecka (höll ju honom hemma denna vecka för att få det till en vana innan han skulle till förskolan). Nästa projekt är nattblöjan och ja, den kanske blir svårare, men samtidigt är det många mornar han vaknat och blöjan är torr så kanske kommer det gå ganska smidigt det också. 
 
För att göra en "rolig grej" med att ha tagit blöjan SAMT att han skulle få blöja till natten men inte till dagen så har vi använt oss av "ugglis" som dom pratar om på förskolan. Varje kväll har ugglis skrivit ett brev till L, och i det brevet står det att "jag har gömt en sak till dig" och så har vi gömt blöjan på olika ställen varje kväll vilket blir en rolig grej att leta efter.. Så tanken är att när vi nu snart tar även nattblöjan så kommer ugglis skriva ett brev även om det, men ändå gömma något - och då tänker vi att han får en present istället. 
 
Och ja just det, när vi är hemma så påminner vi inte L om att kissa alls då vi vill att han ska lära sig känna efter själv - men är vi hemma hos kompisar eller i ex kyrkan så rutinkissar vi samt frågar lite titt som tätt. 
 
Nu sover båda barnen. Ska passa på att göra en riktig snabbdusch (så snabbt det nu kan gå när jag behöver duscha håret hehe).
 
Stor KRAM till er!
 
En sista sak - fick VÄRLDENS deal på fotoböcker på mejlen nu ikväll så passade på att beställa 2 stycken på direkten. En av fotoböckerna skulle kostat över 900kr men fick betala 350kr. Det kallar jag KAP! :) Så skönt. Jag brukar alltid titta efter rabattkoder innan jag beställer så det här var riktigt bra!
Matcha med min lilla tjej!
Maria

Fina ni är :)

Medinas Gastric Bypass blogg!

Åh så söt hon är! :D

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress