"MAMMA"
De senaste dagarna har det verkligen skett en liten utvecklingsboom för vår tjej. Så otroligt roligt! 
 
I söndags sa hon nämligen MAMMA för första gången! Under lördag kväll när vi försökte natta henne kom helt plötsligt "mmm"-ljud från henne och då insåg jag att det nog skulle gå att få ett "mamma" av henne, och dagen efter testade jag - och mycket riktigt kom det ett "mamma" när jag sa "kan du säga mamma". Sen dess säger hon det nästan hela tiden, fast "mamamamamamama". Men så ROLIGT!
Hon har sagt "dadda" ett tag nu dock.. Men idag kom "pappa" med p på riktigt för första gången så jag räknar ändå mamma som första ordet hehe. I tisdags kom även "tack". 
 
Ikväll började hon även TA SIG FRAMÅT!! Hon har sin egna speciella lilla stil som jag antar inte kallas för att "krypa", men framåt tar hon sig. Hon har suttit länge och gungat fram och tillbaka men inte mer än så. Kommit upp på knäna någon gång men då snabbt satt sig på rumpan igen. Sen har hon sträckt sig efter saker ibland men då hamnat på mage och fått panik, och då har jag fått sätta henne upp igen. 
 
Men nu ikväll släppte det helt plötsligt. (Att jag fick lägga telefonen som en morot kan vi väl blunda för hehe). Hon ville så gärna ha den så då bara hittade hon ett sätt att ta sig framåt. Så kul att även L fattade att det var något stort som hände. Så ikväll har jag hållt på att locka henne en hel del haha. Även filmat.. Men att filma och ha en treåring i närheten blir inte så jätteidylliskt eftersom han var 10:e sekund får lite utbrott hehe.
 
Inatt var även första natten hon inte behövde varken amma eller få flaska. Dock vaknade hon några gånger ändå pga täppthet och hosta, men ändå skönt att veta att hon klarar sig utan mat nu. Tror kanske jag kommer fortsätta ge ersättning på natten om det går smidigare.. Men ändå. Tror det blir lättare att lära henne att sova flera timmar i sträck om hon inte behöver mat. 
 
När jag var i Polen så behövde Arvid bara mata henne en gång per natt vilket var så mycket bättre än vi trodde och det har hållt i sig nu när jag kommit hem också, även om hon som sagt vaknar då.. 
 
Jag ammar nästan ingenting nu men känner att jag inte ammat för sista gången. Men det blir nog väldigt snart för nu har det verkligen gått så mycket bättre med maten också. Hon äter både gröt, frukt, smoothies, och vanlig mat. Så skönt att hon blivit matglad. 
 

Så kul att det hänt så mycket på bara några dagar!! YEY!!
 
 
Anonym

Åh vart är ditt mysset ifrån? ☺️

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress